Legende ekstremnog metala Cradle of Filth vraćaju se u Beograd nakon dugih 15 godina!

O događaju

Cradle of Filth je nastao u engleskom gradu Suffolku 1991. godine. Rane dane je u nekoj meri obeležio zvuk crnog metala, međutim s vremenom su u svoj muzički izraz dodali uticaje gothica i sympha pa kako to već biva kad se pristupa vrlo eklektično - stavi se u fioku “ekstremni metal”. Istini za volju ni sami članovi benda, a posebno osnivač Dani Filth nisu baš bili naročito odlučni po tom pitanju tokom cele karijere.
Cradle of Filth svoju inspiraciju je oduvek crpio iz gotičke literature, poezije, mitologije i horor filmova.

Bend je oduvijek privlačio ponešto kontroverze oko sebe, dok roditelji i rodbina nisu bili nužno najsretniji ako ste nosili COF majice tamo sredinom 00-ih što je jedan značajan broj metalaca tad činio.Tri godine nakon osnivanja izdaju kultni The Principle of Evil Made Flesh, kojeg je časopis Metal Hammer svrstao u “top 10 najznačajnijih black metal albuma u zadnjih 20 godina.”.
Četiri godine kasnije izdaju verovatno svoje najpoznatije izdanje, “Cruelty and The Beast”, konceptualni album koji je posvećen mađarskoj baronici dosta nezgodnog karaktera, Báthori Erzsébet.
Bend uskoro dolazi na vrhunac popularnosti, redovno izazivaju kontroverze širom sveta, BBC radi dokumentarac o
njima, Dani Filth ima glavnu ulogu u filmu “Cradle of Fear...”

Dosad su izdali 13 albuma, a poslednji od njih je “Existence is Futile” koji je jako dobro prihvaćen i od kritike, kao i globalnih fanova pa će se ponešto s tog izdanja moći čuti i ovom prilikom u Beogradu.

Članovi benda su: Dani Filth – vokal, Donny Burbage – gitara, Ashok – gitara, Daniel Firth - bas, Martin Skaroupka - bubnjevi, Zoe Marie Federoff - live vokal i klavijature.

Ulaznice
REGULAR
Stajanje
CENA: 2900 DIN
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  nedelja 28. jula 2024. 21.00
 • Mesto
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  GRAPAMATIK MEDIA

Podeli događaj sa prijateljima