Za Novosadski sajam 2023. godina je izuzetno značajna – obeležiće 100 godina postojanja i od 20. do 26. maja, organizovati 90. međunarodni poljoprivredni sajam, priredbu koja odnedavno nosi znak Najbolje iz Vojvodine.

O događaju

Prvi međunarodni poljoprivredni sajam i izložba stoke, održan je u Novom Sadu, od 14. do 18. marta, 1931. godine, kao prva organizovana izložba i sajam priplodne stoke na celoj teritoriji tadašnje Kraljevine Jugoslavije.

Na izložbi je prikazano 1.039 grla goveda, svinja, pastuva, ovaca i koza. Poseban paviljon je bio namenjen mlečnim proizvodima. Bilo je i veterinarskih lekova, stočne hrane, semena, aparata za ishranu svinja, elevatora...

Sajam je organizovalo Akcionarsko društvo za izložbe i sajam uzoraka koje je osnovala grupa novosadskih trgovaca i industrijalaca, s ciljem da se sajmovi priređuju profesionalno i postanu stalni.

Danas je Međunarodni poljoprivredni sajam najveća i najznačajnija smotra agrara u ovom delu Evrope. Okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz Srbije i sveta.

Ulaznice
VRSTE ULAZNICA
Redovna: 700 DIN
Grupna: 500 DIN
Povlašćena: 350 DIN
Ulaznice su u prodaji na blagajnama Novosadskog sajma
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    subota 20. maja 2023. 10.00
  • Traje do
    petak 26. maja 2023. 19.00
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    NOVOSADSKI SAJAM AD

Podeli događaj sa prijateljima