Doživi „Igru Zmaja“ i zakorači u novu godinu Zmaja u nesvakidašnjem nastupu kineske
operske trupe.

O događaju

Zhejiang Vu Opera Research Institute osnovan je 1956. godine kao Zhejiang Vu Opera Troupe. Njihove nastupe gledali su čuveni kineski lideri Mao Cedung, Džou Enlai, Đijang Cemin, Žu Rongđi, Si Đinping, Li Kećijang i mnogi drugi. Od 2009. godine, Ministarstvo kulture i turizma NR Kine poverilo je ovoj trupi gostovanja širom sveta, a njihovi nastupi su krasili bine u Singapuru, SAD, Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Portugalu, Brazilu, Kubi, Peruu, Južnoj Africi, Malaviju, Zambiji, i još 51 državi širom sveta.

Učestvujući u kulturnim razmenama, trupa je imala više od 300 nastupa, a u okviru projekta kineskog Ministarstva kulture „Srećna Kineska Nova godina“, operu je pogledalo dva miliona gledalaca. Jedna je od najpopularnijih kineskih umetničkih trupa i smatra se za autentičnog predstavnika kulture provincije Džeđang i cele NR Kine.

Trupu čini 27 umetnika, plesača, pevača i muzičara. Nastup čine operete koje u sebi imaju sadržane crte iz svakodnevnog života, Započinje performansom sa Morskim Zmajem, kroz koji se na aktivno učestvovanje poziva i publika, a zatim se priča razvija kroz niz zanimljivih i duhovitih obrta. U okviru opere postoje i dve solo deonice, gde muzičari izvode kompozicija na Suona i Hui Hu tradicionalnim instrumentima. Wu Opera ili Jinhua Opera, ima istoriju dugu preko 500 godina. U sebi sadrži šest različitih vokalnih stilova, bogat i vizuelno dopadljiv i efektan način da dočara svakodnevni život. Od 2008. godine je svrstana u nacionalno nematerijalno kulturno bogatstvo.

Besplatne ulaznice možete preuzeti u GIGS TIX centralnoj biletarnici u TC Pariski magazin.

Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima