YUNGBLUD — prvi put nastupa u Beogradu! 

O događaju

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će nastup YUNGBLUDA podržati sastav Only the Poets.
Izgradivši reputaciju jednih od najuzbudljivijih i najbrže rastućih izvođača u Evropi, te prikupivši milione strimova širom sveta, dosadašnja putanja benda učinila je da fanovi opisuju njihovu muziku i žive nastupe kao pune zajedništva, istovremeno stvarajući osećaj pripadnosti i eskapizma.

Nagrađivani izvođač iz Jorkšira - Dominic Harrison YUNGBLUD, poznat po svojoj zaraznoj energiji, pankerskom stavu i antemičnom pop zvuku, čvrsto utemeljujući plesno orijentisani rock u 21. veku, prvi put nastupa u beogradskom Hangaru 13. juna ove godine.

Puštena u pogon singlom iz 2017. godine, „I Love You, Will You Marry Me“, YUNGBLUD-ova karijera od tada je u stalnom usponu. Inspirisan legendama, počevši od emotivaca MCR, preko rok vizionara Fredija Merkjurija i Aleksa Tarnera, pa sve do savremenog hip hopa Kanjea i Eminema, on sa lakoćom prelazi žanrovske granice, upotpunjujući svoje stvaralaštvo ne samo pop senzibilitetom, već i iskrenošću umetnika koji se ne boji da ukaže na iskustva svoje generacije: džentrifikaciju, teško odrastanje i političku korupciju. Praktikujući ono što propoveda, YUNGBLUD se pored bavljenja muzikom angažuje u svojstvu aktiviste, baveći se mentalnim zdravljem i drugim društvenim pitanjima našeg vremena. Kritičari i publika su priznali ovo zalaganje – 2022. godine njegov drugi album, "weird” sertifikovan je zlatnim tiražem, i trenutno ima preko 6 miliona slušalaca mesečno na Spotifaju, kao i preko 3 milijarde globalnih strimova.

Najnoviji, istoimeni projekat, takođe izdat 2022. godine za Geffen, pruža dalji uvid u YUNGBLUD-ovu viziju, bez prikrivanja očigledne ljubavi prema zvucima prošlosti. Nije ni čudo – jedan od vodećih singlova, „Tissues“, napisan je u koautorstvu sa legendarnim frontmenom The Cure, Robertom Smitom, čineći samo jednu u nizu uspešnih saradnji mladog artista. Pored uzornih predstavnika njegove generacije, poput Machine Gun Kelly-ja i WILLOW, svestrani YUNGBLUD je uspeo da sarađuje sa legendarnim Ozijem Ozbornom koji se, zajedno sa suprugom Šeron, pojavio u spotu za pesmu „The Funeral“ iste godine. Tom prilikom, živa legenda i rodonačelnik teške muzike preneo je delić svoje mudrosti mladom umetniku – „Nikad se nemoj ni za šta izvinjavati. Kasnije će te razumeti. Vreme uvek pokaže.“ Ako je beskompromisna posvećenost sopstvenom zvuku ikakav pokazatelj, YUNGBLUD je poslušao.

YUNGBLUD:
INSTAGRAM
FACEBOOK
YOUTUBE
SPOTIFY

Honeycomb Live:
FACEBOOK
INSTAGRAM
WEBSITE

Hangar:
FACEBOOK
HANGAR

Muzički spotovi:
YOUTUBE
YOUTUBE
YOUTUBE

Ulaznice
ULAZNICA | SINGLE TICKET
CENA: 4.500 DIN
TRIBINE | TRIBUNES
CENA: 5.500 DIN
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima