SimfoniFest, Festival klasične muzike za decu. Dva Dana Čarobne Simfonije. Nedelja 2. Jun ( Wild Symphony/ Divlja Simfonija).

O događaju

Dan Braun, autor Da Vinčijevog koda i autor bestselera Njujork Tajmsa, dodao je još jedno dostignuće svojoj jedinstvenoj umetničkoj biografiji kao kompozitor orkestarske partiture za Vild Simphoni, svoju novu dečiju slikovnicu, koja je objavljena u originalnom izdanju. 1. septembra 2020.

Koncerti su zakazani u više od dvadeset zemalja širom sveta, a novosadska premijera biće održana u Spensu u sklopu festivala.

Simfonijski orkestar sviraće Braunov klasični prvenac.

Dan Braun se celog života bavi muzikom i komponovanjem. Još u ranoj mladosti bio je inspirisan klasičnim kompozicijama kao što su „Peća i vuk” i „Karneval životinja”, a muziku je oduvek smatrao samim centrom svog umetničkog života. „Odrastao sam uz klasičnu muziku“, kaže Braun. „Moji roditelji su bili muzičari koji su odlučili da ne gledaju televiziju u našem domu, pa sam umesto toga svirao klavir, pevao u horovima i išao na koncerte. Muzika je bila tajno utočište za mene kao dečaka i pomogla je da stimulišem moju maštu i kreativnost."

Vild Simphoni, Braunovo prvo delo za orkestar, sadrži dvadeset i jedan muzički portret koji crpe inspiraciju iz životinjskog carstva. Od radosnog ritma "Jumping Kenguroos" i misteriozne melodije "Vonderful Vhale" ili jezivih harmonija "Brilliant Bat", Vild Simphoni je zaista, baš kao što naslov sugeriše, veoma divlja simfonija. „Nadam se da će moja Vild Simphoni pružiti zabavu i novu priliku za porodice, roditelje, decu i ljude svih uzrasta da se ponovo povežu sa magičnim iskustvom klasične muzike u koncertnim salama ili u svojim domovima“, kaže Braun. I dodaje: „Verujem da će se publika zabavljati slušajući ovu muziku kao što sam je ja komponovao.

Uzrast dece: 3+
Trajanje: 60 minuta

Ulaznice
PARTER
Sedenje
CENA: 1.000 DIN
TRIBINA ZAPAD I
Sedenje
CENA: 1.000 DIN
TRIBINA ZAPAD II
Sedenje
CENA: 1.000 DIN
TRIBINA ISTOK
Sedenje
CENA: 1.000 DIN
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  nedelja 2. juna 2024. 17.00
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  KOMEDIJA NS PR. N.G.

Podeli događaj sa prijateljima