Legendarni američki stoner bend Unida dolazi prvi put u Srbiju!

O događaju

Na turneji će im se pridružiti rumunski stoner bend Roadkill Soda. Mesto ove posebne svečanosti je beogradska Zappa Baza, a datum za zapamtiti je 18. oktobra.

Unida je bend koji je osnovan 1998. godine u Kaliforniji. Nakon raspada bendova Kyuss i Slo Burn, John Garcia se pridružio Arturu Seayu i Miguelu Cancunu, koje je smatrao izuzetnim muzičarima. Ime benda dolazi od španske reči za "ujedinjeni", jer je to, prema Garcijinim rečima, najbolje opisivalo prijateljstvo među muzičarima iz pustinje i općenito okolnosti iz kojih je bend nastao i rastao. Godinu dana nakon osnivanja, izdali su prvi split sa švedskim stoner bendom Dozer, a zatim i prvi kultni album "Coping With The Urban Coyote", na kojem se nalazi i njihov najveći hit "If Only Two". Njihov drugi album "The Great Divide", na kojem je radio i legendarni producent Rick Rubin, nikada nije službeno objavljen zbog administrativnih problema, ali ga je bend prodavao na svojim nastupima kao neslužbene kopije. Takođe, njihova pesma "Black Woman" se našla na video-igrici Tony Hawk’s Underground. Bend se više puta rastajao i ponovno okupljao, a od prošle godine su ponovno aktivni.

Na ovoj turneji će umesto Garcie na vokalu biti Mark Sunshine (Riotgod, Patriarchs in Black), a o njihovom odnosu sa Garcijom se može pročitatiOVDE     . Bend će, pored svojih klasika, svirati i neke nove pesme kao najavu za album koji bi uskoro trebao da izađe.
FB stranica izvođača
Unida - If Only Two

Roadkill Soda je rokenrol/stoner bend iz Bukurešta, osnovan 2011. godine. Članovi benda su Mircea Petrescu "Hotshot Eagle" (vokal), Mihnea Ferezan "Panda Elixir" (gitara), Victor "Vava" Ferezan (bas) i Mihai Nicolau "Baby Jesus" (bubanj). Bend ima tri zvanična izdanja: "A fucked up trip gone bad" (2011), "Oven Sun" (2013) i "Yo no hablo Ingles" (2014). Svirali su na raznim festivalima u regionu, a među bendovima s kojima su delili pozornicu vredno je izdvojiti imena kao što su Billy Idol, Nick Oliveri, Karma to Burn i Planet of Zeus.
FB stranica izvođača
RoadkillSoda - Made of Stone
SP stranica izvođača
IG stranica izvođača

Ulaznice
REGULAR
Stajanje
CENA: 2.400 DIN
AKCIJA | UNIDA + NAXATRAS
Stajanje
Obuhvata karte za koncerte Unide 18.10. i Naxatrasa 28.10.
CENA: 3.200 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    sreda 18. oktobra 2023. 21.00
  • Mesto
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    GRAPAMATIK MEDIA

Podeli događaj sa prijateljima