U sredu 15. marta srpski stand up zameniće hrvatski, tačnije Tomislav Promorac is Splitske scene. Ovog sjajnog komičara novosadska publika imala je prilike da upozna u oktobru 2022. godine na XII međunarodnom StandUp Festu, koji je prošle godine prvi put održan i u Novom Sadu.

O događaju

Domaćin večeri biće Radomir Nestorović iz Standup.rs, kog publika jako dobro poznaje i jedan je od omiljenih stendapera među Novosađanima. Iz Splita nam dolazi Tomislav Promorac sa svojim best of materijalom, tako da su dobre fore zagarantovane.

Ko je Tomislav?

Moderno hrvatsko mitološko biće – poludalmatinac, poluhercegovac. Tačnije, čistokrvni Hercegovac, ali najprije Splićo, voli reći poludalmatinac-poluhercegovac jer tako bolje zvuči. Rano u životu je sišao sa brda i biva pripitomljen u cvetu mediterana. Miks je urbane kulture i ruralne nekulture.
Spaja i druge nespojivosti. Komičar i fizičar. Fizičari inače nisu baš najduhovitiji ljudi. Napravili su atomsku bombu i Černobil. Tomo je, doduše, neozbiljni fizičar. Možda je zato prestao raditi u struci. Tačnije, dobio otkaz, ali on kaže prestao raditi, jer tako bolje zvuči.

Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovečanstvu u istoriji ostane zapamćen poput Nikole Tesle. Ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je.

Skeptičan, tvrdoglav, klasični jarac, iako ne veruje u horoskop. Ne veruje ništa, a najmanje veruje ljudima koji ga pokušavaju uverit s argumentom “veruj ti meni”. Najdraži lik iz Biblije mu je Toma Neverni.

Komičarski zanat peče već 9 godina i nasmejavao je širok spektar ljudi, od mladih studenata preko agresivno nametljivih muškaraca srednje dobi do bakica. I bakice su, mora priznat, definitivno jedna od najboljih publika.

Ulaznice
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima