Udruženje Mins Tu Amend (MTA) je poznato po tome da već 15 godina organizuje hardkor/pank/metal koncerte, od lokalnih malih, do onih velikih svetski poznatih imena.

O događaju

Ovim koncertom završavaju svoj rad do daljnjeg i tom prilikom u goste srpskoj andergraund publici dovode i možda najveće ime u svojoj karijeri – Stick To Your Guns, kojima će to biti prvi nastup u Srbiji.
Stick To Your Guns je američki hardkor bend koji iza sebe ima 8 albuma, 3 EP izdanja i 10ak singlova. I, to sve za samo 15 godina postojanja! Od svojih početaka znani su kao hardworking bend, koji je moćnim miksom nabadačkog hardkora i melodičnih refrena oformio svoj prepoznatljiv zvuk na svetskoj hard&heavy sceni. Uz to, izgradili su i svoj lirički pristup kao jedan od socijalno najangažovanijih bendova. Rade naporno i turuju po celu godinu, te dele binu sa trenutno najpoznatijim heavy bendovima kao što su Architects, Parkway Drive, ali i onim tradicionalno famoznim hardkor imenima kao što su Terror, Bane itd. STYG je vrlo verovatno u top 10 aktuelnih imena što se hardkor svetske scene tiče, mada zbog muzike, slušaju ih rado i pankeri i metalci. Verujemo da će se mnogi složiti.

Podršku to veče pruža domaće perjanice beogradskog hardkora, Blankfile. Za one koji ne znaju, osim što predstavlja pozadinu MTA Udruženja, to je bend koji takođe traje svoju 15 godinu, te iza sebe ima evropske turneje, nekoliko izdanja i scirke u svim relevantnim mestima u Srbiji. Godine 2020. bend izbacuje do sada, po oceni javnosti, najbolje izdanje ikada - "Truth Be Sold" EP kojim prave jedan ozbiljan muzički zaokret, prešavši na siroviju formu modernog hardkora i dižu sebi ambicije na viši nivo. Ove godine, tačnije 09. marta, izbaciće najnoviji EP "Gold Standard" koji bi trebalo da dodatno nadogradi TBS i za koji sami kažu da “osećaju da je skup pesama na kojima su se konačno našli”.

Ulaznice
PARTER
Stajanje
CENA: 3.000 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    ponedeljak 10. aprila 2023. 19.00
  • Mesto
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UDRUŽENJE MINS TU AMEND

Podeli događaj sa prijateljima