SOEN premijerno u Srbiji!

O događaju

Soen je švedska progressive metal/rock atrakcija koja je kao ideja nastala 2004. godine, ali se zvanična formacija u vidu super-grupe desila tek 2010.

Originalnu postavu činilu su idejni tvorac i bubnjar Martin López (koji je svirao sa Opeth između 1997. i 2006. i snimio šest albuma, uključujući i ponajbolja izdanja banda „Still Life”, „Blackwater Park” i „Damnation”, a s Amon Amarth kultni debi „Once Sent from the Golden Hall”), basista Steve Di Giorgio (ex-Death, Testament, Sadus), pevač Joel Ekelöf (Willowtree) i gitarista Joakim Platbarzdis i u toj postavi je za Spinefarm objavljen debi album „Cognitive” (2012.) koji je naišao na dobre kritike ali i zamerke da previše liče na Tool.

Nakon toga je bend u periodu od 2014. do 2023. objavio još pet studijskih albuma na kojima je definitivno pronašao svoj stil (pogotovo od vrlo hvaljenog „Lotus”) i zadobio puno fanova u svetu a posebno u našem regionu. Poslednji album „Memorial”, objavio je Nuclear Blast.

Martin López muziku benda Soen opisuje kao melodičnu, tešku, zamršenu i veoma različitu od svega što ste čuli.

Pored Lópeza i Ekelöfa, bend danas čine i gitarista/klavijaturista Lars Enok Åhlund, gitarista Cody Lee Ford i basista Oleksii “Zlatoyar”  Kobel.

Ulaznice
ULAZNICA
Stajanje
CENA: 4.000 DIN
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  utorak 15. oktobra 2024. 20.00
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  MM Concerts

Podeli događaj sa prijateljima