Doživite čaroliju baroka u spektakularnoj operi „Rinaldo“ Georga Fridriha Hendla, remek-delu koje će se po prvi put predstaviti u Novom Sadu uz ansambl “New Trinity Baroque” i učesnike Beogradske Barokne Akademije.

Ulaznice dostupne na događaju.

O događaju

Ova fascinantna opera prva koju je Hendel napisao za londonsku publiku, i predstavlja vrhunac barokne muzičke dramaturgije i umetnosti.

"Rinaldo" nas vodi na putovanje kroz ljubav, rat i čaroliju, smeštajući radnju u vreme Prvog krstaškog rata. Sa svojim živopisnim likovima i očaravajućim arijama, uključujući nezaboravnu “Lascia ch’io pianga", ova opera predstavlja izazov i oduševljenje kako za izvođače, tako i za publiku. Operu režira Sreten Manojlović, a diriguje sa čembala Maestro Predrag Gosta, uz učešće medjunarodnih vokalnih solista i instrumentalista i barokni orkestar na istorijskim instrumentima. Operu realizuju združenim snagama, pored Beogradske Barokne Akademije, i Vojvodjansko udruženje za ranu muziku, Studio za ranu muziku Beograd, Nova Beogradska Opera, Muzička omladina Novog Sada, te Italijanski institut u Beogradu i Rossi-fest.

Ne propustite priliku da budete deo ove nezaboravne muzičke avanture, gde vas očekuje veče ispunjeno baroknim sjajem, emotivnom dubinom i muzičkom virtuoznošću.

Ulaznice
PARTER
CENA: 1.000 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    sreda 31. januara 2024. 20.00
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    STUDIO ZA RANU MUZIKU

Podeli događaj sa prijateljima