Svetski poznati rok i bluz gitarista i pevač Filip Sejs (Philip Sayce) održaće svoj premijerni nastup u Beogradu 12. jula 2023. godine na Zappa Barci.

O događaju

Filip Sejs (USA/CAN) trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na planeti. Izuzetno talentovani američki i kanadski gitarista i pevač, rođen u Velsu (UK), sa zadivljujućim rok-bluz stilom, nastupiće po prvi put u Beogradu u okviru evropske turneje na kojoj će promovisati svoj aktuelni studijski album “Spirit Rising”.

Na svom novom albumu Spirit Rising, Filip Sejs ne samo da potvrđuje svoj status jednog od trenutno najboljih električnih gitarista na planeti, već i dokazuje da ima mnogo toga da kaže.

“One of rock’s best-kept secrets”.
– London Daily Star, UK

“Philip… when you went out to space on the guitar… I thought, I’m going to learn how to play the guitar! ‘Cause if you can get that kind of feeling from a guitar, I would like that!”
– Oprah Winfrey

“Who the fuck is that guitar player!? Pretty amazing, Philip”
– Jon Bon Jovi, GRAMMY Event

“Za mene, rok, bluz, džez i hip-hop svi potiču iz istog porodičnog stabla“, kaže Sejs. “Tako da svoj zvuk najčešće opisujem kao 'roots' muziku jer sadrži uticaje svih tih elemenata. U isto vreme, želim da svoj zvuk usmerim u nove pravce koji odražavaju ko sam, gde sam i kuda dalje idem. To je bio najuzbudljiviji deo u stvaranju Spirit Rising-a. Eksperimentisati sa toliko ljudi iz različitih kreativnih sredina bilo je pravo uzbuđenje i privilegija.”

Oni koji traže vatrenu gitaru Filipa Sejsa naći će je u izobilju na Spirit Rising-u. Na kraju krajeva, ovaj aspekt njegovog muzičkog identiteta je način na koji je izgradio svoju reputaciju, počevši od svog usvojenog rodnog grada Toronta, gde ga je legendarni Džef Hili (Jeff Healey) uzeo pod svoje okrilje kasnih 1990-ih. Nakon turneje po svetu kao član Hilijevog benda, Sejs se preselio u Los Anđeles, gde je četiri godine svirao sa legendarnom Melisom Eteridž (Melissa Etheridge) pre nego što je zvanično započeo samostalnu solo karijeru 2009. godine sa album 'Peace Machine'. Njegovi naredni albumi su uspostavili bazu fanova u Evropi, gde je bio na turneji sa ZZ Top i Deep Purple. Sve ovo je na kraju privuklo pažnju Warner Music Canada 2015. godine, što je dovelo do objavljivanja albuma Influence 2015. godine.

Za razliku od nekih proricatelja sudbine koji žale zbog smanjene uloge glavne gitare u mejnstrim roku, Sejs veruje da je povratak toj nekadašnjoj slavi neizbežan dobrim delom zahvaljujući Jutjubu i drugim digitalnim medijima. “U ovom trenutku dolazi more mladih svirača koji imaju neograničen pristup učenju tehnika za koje su ljudima moje generacije bile potrebne godine traganja, pokušaja i grešaka da shvate“, kaže Sejs.

“Mislim da sve zavisi od toga gde gledate. Mi smo samo na vrhu ledenog brega sa ljudima kao što su Rival Sons, Gary Clark Jr. i Greta Van Fleet koji sada dobijaju glavnu pažnju, a kada idete na njihove koncerte, uvek su prepuni. Osećam da je zaista sjajno vreme da pravim rok i roots muziku, i nadam se da će se ovaj novi album dopasti tim fanovima, i starim i novim.”

Sa umetnicima kao što je Filip Sejs, budućnost rokenrola je u sigurnim rukama.

Ulaznice
PARTER
Stajanje
CENA: 2.400 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    sreda 12. jula 2023. 21.00
  • Mesto
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    RS PRODUCTION D.O.O.

Podeli događaj sa prijateljima