Nakon odličnog prijema, dva dosadašnja izvođenja komada „Petrijin venac“, u režiji Jane Maričić, po motivima istoimenog romana Dragoslava Mihailovića, na zahtev publike, treće izvođenje predstave, odigraće se 28. JANUARA 2023, sa početkom od 19:30 časova na Velikoj sceni POZORIŠTA MLADIH.

O događaju

Mirjana Karanović četrdeset godina kasnije vraća se ulozi Petrije u čijoj se „koži" prvi put našla još kao studentkinja FDU u kultnom filmskom ostvarenju čiju režiju potpisuje Srđan Karanović. U fokusu dramske radnje je razvojni put žene iz unutrašnjosti u prilikama beskrupuloznih društvenih normi i ekstremnog oblika patrijarhata pod velom duševne skučenosti koji će na Velikoj sceni Teatra na Brdu biti predstavljen u formi monodrame. Otvara se pitanje: Kada će Petrijin venac zasigurno izgubiti epitet univerzalne priče o požaju žene u patrijarhalnom sistemu? Da li se taj trenutak bliži? Ko je Petrija danas?

Adaptaciju teksta potpisuje rediteljka Jana Maričić zajedno sa Mirjanom Karanović koja ovom prilikom tumači lik Petrije. Za dizajn zvuka i obradu muzike zaslužan je Dejan Pejović.

Ulaznice
PARTER
Sedenje
CENA: 1.300 DIN
BALKON
Sedenje
CENA: 1.100 DIN
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima