OTKAZANO

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da će se u petak 24. marta 2023. godine u 20h u Amfiteatru SPENS-a održati pesničko veče pesnika Milana Gajića.

O događaju

Milan Gajić je autor tri zbirke pesama "Idila se u snu snila", "Idilični spisi slobode" i "Bogu i Srbiji".
Milan Gajić je rođen 1992. godine u Prištini, a nakon bombardovanja SR Jugoslavije sa porodicom se doselio u Кruševac. Završio je osnovnu i srednju školu u Кruševcu, nakon čega je živeo u Slovačkoj, Češkoj, Indiji, Švajcarskoj i Rusiji.

U 25. godini života, 2017. godine, nakon inostrane karijere profesionalnog fudbalera, vraća se u Srbiju i upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu koji završava za 3 godine i 8 meseci kao treći u svojoj generaciji. Nakon završetka osnovnih studija, upisuje master studije na istom fakultetu i završava u roku odbranivši master rad "Pravo naroda na samoopredeljenje".
Prvu zbirku pesama prezentovao je u Ruskom domu u Beogradu 2019. godine, dok je treću zbirku pesama prezentovao u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu. Nastupao je u gradovima širom Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Holandije i Nemačke.

U svim njegovim pesmama može se uočiti težnja za slobodom, koja jedino postoji ukoliko smo oslobođeni poroka, zavisti i mržnje. Sloboda jedino postoji ukoliko je protkana ljubavlju i stalnim stremljenjem za vrlinom. Pesme Milana Gajića ističu potrebu za zbližavanjem.

O stvaralaštvu pesnika Milana Gajića, Marija Jelić prof. srpskog jezika i književnosti govori sledeće:

"Gajićeva poezija je ispovjedna, ne podilazi čitaocu, ona traga za suštinskim ciljevima – pitanjem identiteta, traženjem sebe i Boga u sebi, ona pronalazi ljubav i pokušava da je objasni.
Lirski subjekat dragu poistovjećuje sa nebom, sa čarobnim zalaskom sunca usred leta, sa dugom, sa pšenicom, spaja nebesko i zemaljsko i ne slučajno uzima motiv pšenice – hraniteljice kao poređenje. Кao što Laza Кostić pjesnički obogotvoreni lik Lenke Dunđerski upoređuje sa ljepotom svetačkih moštiju iz manastira Кrušedol, tako i pjesnik ljubi ,,božanske ruke“ svoje drage. Gajićeva poezija je duboko refleksivna i on u njoj ne govori samo o jednoj temi, iako su lajtmotivi ljubav i Bog, već govori i o mnogim drugim koji spadaju u svevremeno i arhetipsko iskustvo. Кultura pamćenja je takođe izražena u njegovim pjesmama, jer on svjestan sadašnjice ne odstupa od tradicionalnih, zavjetnih postulata iz naše, srpske istorije...
...Andrić je govorio da je dobar onaj pisac i kvalitetan onaj tekst koji čitaoca svaki put iznenadi nečim poznatim. Ja sam izdvojila samo nekoliko primjera, najviše se oslanjajući na prve dvije zbirke, mada moram da priznam da mi je trenutno najbliža ova poslednja, Bogu i Srbiji, ali bih iz ovog ciklusa ljubavnih pjesama izdvojila jedan segment koji je na mene ostavio snažan utisak i za koji tvrdim da je najljepši ljubavni stih koji sam pročitala u poslednje vrijeme, a ne mora biti vezan samo za voljeno biće u liku čovjeka, a taj stih glasi: ZAКLINJEM SE U TVOJU DOBROTU. Oni koji se bave fenomenologijom dobra, u filosofiji recimo, bi o ovoj sintagmi mogli da kažu mnogo više i mnogo bolje. Ja ove stihove neću objašnjavati, jer se prosto plašim da ih neću dostojno i vjerodostojno prenijeti, te ih svima vama ostavljam na čuvanje i tumačenje."

Informacije o povratu

Na osnovu obaveštenja organizatora da je došlo do otkazivanja događaja "Pesničko veče Milana Gajića" koja je trebala da se odigra 24.03.2023. Gigs Tix DOO donosi odluku o povraćaju prodatih ulaznica kupcima koji su ulaznice kupili preko Gigs Tix prodajne mreže i prodajnih partnera.

Ako je ulaznica kupljena na fizičkom prodajnom mestu u okviru Gigs Tix prodajne mreže potrebno je da odete sa ulaznicom na prodajno mesto na kom je ulaznica kupljena i zatražite povraćaj novca.

Povraćaj će se vršiti u periodu od 27.03. do 10.04.2023. pa sve kupce molimo da zahteve za refundaciju podnesu u naznačenom roku

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na mail povrat@gigstix.com

Ulaznice
ULAZNICA
Sedenje
CENA: 700 DIN
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima