Predstava koja se odigrava u okviru festivala Nedelja Promene.

O događaju

„Ona“ je autorski projekat Mie Knežević, Jelene Đulvezan i Mine Cocić, nastao u koprodukciji Akademije Umetnosti Novi Sad i Narodnog Pozorišta „Toša Jovanović“ Zrenjanin, gde je i sada na stalnom repertoaru.

Dramski tekst je nastao kao odgovor na bavljenje pitanjem o ženskom identitetu danas. „Ona“ je pretpostavka jedne psihološke linije, i lik Hane je rezultat prikupljanja različitih ispovesti. S obzirom na to da je glavni lik u drami tridesetogodišnja žena, ova drama se tematski bavi krizom ženskog identiteta, završetka jedne faze života i ulaska u novu. Predstava govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz mlakog transa svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života.

Hana bežeći iz lekarske ordinacije, a zapravo bežeći od svojih problema I strahova, kao i mnogo puta do tada u životu, doživljava saobraćajnu nesreću i pada u komu. U tom trenutku se „cepa“, pojavljuje se još jedna Hana (Hana II). Tokom predstave saznajemo ko je ta žena i zašto je takva postala, kroz njena sopstvena preispitivanja i prisećanja na osobe i trenutke koje su nju i njen život oblikovale. Na kraju otkrivamo da li je ona spremna da se suoči sa sobom, da prihvati sebe takvu kakva jeste i da se probudi.

Igraju:
▫️ Alisa Lacko
▫️ Jelena Đulvezan Milković
▪️ Režija - Mia Knežević
▪️ Pisac - Mia Knežević, Jelena Đulvezan Milković, Mina Cocić
▪️ Scenografija - Miljena Vučković
▪️ Kostim - Romana Knežević

Ulaznice
PARTER
Sedenje
Svi studenti i đaci mogu da ostvare popust u našoj centralnoj biletarnici u TC Pariski magazin.
CENA: 400 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    sreda 1. marta 2023. 20.00
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UDRUŽENJE UMETNIKA - DRUSTVO STUDENATA DRAMSKOG DEPARTMANA AKADEMIJE UMETNOSTI

Podeli događaj sa prijateljima