,,Svaka definicija gubitak je slobode“, a Obojeni Program svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol. Svaki njihov koncert je prilika da se obnovi životna energija i redefinišu životni ciljev.

Pretprodaja završena! Ulaznice dostupne na samom događaju.

O događaju

Isto veče, pre Obojenog programa nastupiće i Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T.

Obojeni Program je bend koji postoji skoro četiri decenije i od prvog dana nametnuli su se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu ,,autentičnost" nije lako definisati. Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats... ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neko od pomenutih. Obojeni Program su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Obojeni program su izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja ta vatra slobode i bunta.

Kebra i Obojeni program su ti malobrojni srećnici kojima nije problem da sebe nanovo izmišljaju, da probaju nešto novo, da rizikuju i iznenađuju. Od 1980. godine do danas kroz bend je prošlo bar pedeset muzičara, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju i emitovanje spota za "981" u MTV 120 minuta.

Tokom četiri decenije sviranja, u radu benda učestvovalo je mnogo muzičara, a frontmen Branislav Babić Kebra jedini je član originalne postave. Uz njega, dugogodišnju postavu Obojenog programa čine Ilija Vlaisavljević Bebec na bas gitari, bubnjar Vladimir Cinkoski Cina, a nedavno im se pridružio i novi član, basista Miki Ristić (ex Darkwood Dub, Bella Technika, Sana Garić).

Pocetak 2023. godine Obojeni program je obeležio reizdanjem albuma ,,Kako to misliš: mi?" na vinilu.

Posle to je sledila velika regionalna turneja benda u okviru koje je bio i koncert u Domu omladine Beograda,Snimak tog koncerta ce biti novo izdanje benda i ocekuje se na vinilu pocetkom sledece godine..

Ulaznice
PARTER
Stajanje
CENA: 1.500 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    petak 1. decembra 2023. 20.00
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UDRUŽENJE CINEMA CITY

Podeli događaj sa prijateljima