Nakon malo više od godinu dana i fantastičnog koncerta koji su priredili beogradskoj publici, beloruski dvojac Nürnberg na krilima novog albuma “Adhaz” stiže u Zappa Bazu s ovećim naramkom vrhunskog post panka. Datum za pribeležiti u crne notese je 7. oktobar (ponedeljak).

O događaju

Nürnberg je post-pank duo koji je 2016. nastao u glavnom gradu Belorusije. Rad benda je snažno određen depresijom post-sovjetskih urbanih sredina, egzistencijalizmom, društvenim problemima u savremenom industrijskom svetu, pritiskom i umorom, ali i nekim bitnim osećanjima koja nas čine više ljudima - da možemo i voleti i biti empatični. Njihova muzika je tamna, turobna, atmosferična i energična. Pod uticajem je zvuka britanskog post-panka/new-wave/coldwavea iz 80-ih godina, ispunjena melanholijom, teskobom i očajem, obasjana svetlucavim reverbom i gorko-slatkim melodijama.

Prvi demo objavili su u avgustu 2017., a nakon toga su autorski bili više nego plodni. Ovom prilikom će promovisati svoj treći album “Adhaz” koji je ugledao svetlost dana u februaru ove godine. Ovi Belorusi su nastupali i na velikim evropskim festivalima i showcaseovima: "Waves Vienna", "Eurosonic Noorderslag" i "AtlasWeekend Kijev", kao i na koncertima i festivalima širom Belorusije, Poljske, Rusije, Letonije i Ukrajine. Više nego dovoljno razloga da se poseti Zappa baza 7. oktobra pa se vidimo tamo! Dan kasnije bend će nastupiti u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hengtajma.

FB
YT
IG
SP

Ulaznice
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  ponedeljak 7. oktobra 2024. 20.00
 • Mesto
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  GRAPAMATIK MEDIA BABE

Podeli događaj sa prijateljima