„MATIJA SVIRA ARSENA“ – 17. novembra – Gradska većnica, Subotica!

O događaju

Jedinstvena muzička rapsodija odigraće se pred Subotičanima 17. novembra.
Matija, sin Arsena Dedića, izvešće klavirski koncert „Matija svira Arsena“, nazvan po večnim kompozicijama njegovog oca, jednog od najvećih stvaralaca sa ovih prostora.

Sve što znaš o meni, Dida moj, Kuća pored mora, Moderato cantabile, naslovne teme iz filma (TV serije) Glembajevi i serije U registraturi samo su neke od čuvenih melodija koje će Matija izvoditi na klaviru kao odraz jedinstvenog i najlepšeg omaža svom velikom ocu.

Dedićev album „Matija svira Arsena“ pre sedam godina proglašen je najboljim i najprodavanijim u Hrvatskoj. Mnogi su mišljenja da se radi o jednom od najboljih instrumentalnih ostvarenja na ovim prostorima u poslednjih desetak godina.
Matija Dedić rođen je 1973. godine u Zagrebu u porodici velikih hrvatskih i jugoslovenskih muzičara Arsena Dedića i Gabi Novak. Džez akademiju završio je u Gracu. Osniva sopstvenu grupu „Boliers Quartet“ s kojom prati velike džez muzičare. Krajem devedesetih osniva trio pod imenom Matija Dedić koji je izvodio njegova autorska dela. Osvaja mnoga priznanja i širom sveta nastupa sa velikim muzičkim imenima. Piše i muziku za televiziju i pozorište.

Njegov klavirski koncert „Matija svira Arsena“ u Gradskoj većnici u Subotici održaće se 17. novembra u 20 časova.

Ulaznice
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima