MATIJA SVIRA ARSENA“ – 19. novembra – Centar za kulturu, Stara Pazova!

O događaju

Jedinstvena muzička rapsodija odigraće se 19. novembra u Centru za kulturu u Staroj Pazovi.

Matija, sin Arsena Dedića, izvešće klavirski koncert „Matija svira Arsena“, nazvan po večnim kompozicijama njegovog oca, jednog od najvećih stvaralaca sa ovih prostora.

Sve što znaš o meni, Dida moj, Kuća pored mora, Moderato cantabile, naslovne teme iz filma (TV serije) Glembajevi i serije U registraturi samo su neke od čuvenih melodija koje će Matija izvoditi na klaviru kao odraz jedinstvenog i najlepšeg omaža svom velikom ocu.

Dedićev album „Matija svira Arsena“ pre sedam godina proglašen je najboljim i najprodavanijim u Hrvatskoj. Mnogi su mišljenja da se radi o jednom od najboljih instrumentalnih ostvarenja na ovim prostorima u poslednjih desetak godina.
Matija Dedić rođen je 1973. godine u Zagrebu u porodici velikih hrvatskih i jugoslovenskih muzičara Arsena Dedića i Gabi Novak. Džez akademiju završio je u Gracu. Osniva sopstvenu grupu „Boliers Quartet“ s kojom prati velike džez muzičare. Krajem devedesetih osniva trio pod imenom Matija Dedić koji je izvodio njegova autorska dela. Osvaja mnoga priznanja i širom sveta nastupa sa velikim muzičkim imenima. Piše i muziku za televiziju i pozorište.

Njegov klavirski koncert „Matija svira Arsena“ u Centru za kulturu u Staroj Pazovi održaće se 19. novembra u 20 časova

Ulaznice
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima