Marina Khudykh – „Musica Ricercata“

O događaju

Musica Ricercata je interdisciplinarni i interaktivni projekat. Prema rečima same autorke, ovo je „projekat na raskrsnici koncerta, performansa i meditacije”, u kojem se prepliće i spaja muzika Arva Perta, Džona Adamsa i Đerđa Ligetija formirajući svojevrsnu slagalicu kojom se zapravo „istražuje tema traženja i pronalaženja sreće, što konačno kulminira osećanjem mira. Sala će biti ispunjena vibracijama klavira, ali i violončela i glasova, stvarajući posebnu, intimnu zvučnu skulpturu u uzvišenom prostoru novosadske Sinagoge“.

Marina Hudih je ugledna ruska pijanistkinja, koja gaji poseban afinitet prema savremenoj muzici i pretežno izvodi dela savremenih autora. No, ipak s podjednakom ubedljivošću i veštinom svira i dela najvećih stvaralaca muzičke istorije, sve to zahvaljujući izuzetnom talentu i virtuozitetu, ali i širokom i jakom obrazovanju koje je stekla u Rusiji i Evropi.

Diplomirala je na Konzervatorijumu „Sergej Rahmanjinov“ u Parizu i pohađala više puta majstorske radionice kod Sofije Gulijak na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu. Dodatno se usavršavala kod Mihaila Dubova, šefa Odeljenja za savremeno i istorijsko izvođenje (Moskovski ansambl savremene muzike). Dobitnica je nagrada na brojnim međunarodnim takmičenjima.

Marina Hudih je svestrana umetnica – bavi se i scenografijom i osnivačica je jednog kulturnog centra u Beogradu, gde sarađuje s brojnim eminentnim domaćim i stranim umetnicima, i redovno organizuje koncerte, izložbe i različite performanse.

Ulaznice
PARTER
Sedenje
CENA: 2.300 DIN
CENTRALNI BALKON
Sedenje
CENA: 1.800 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    četvrtak 29. juna 2023. 20.00
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    M.K. PR. CENTAR ZA IZVOĐAČKU UMETNOST I UMETNIČKO OBRAZOVANJE BEOGRAD

Podeli događaj sa prijateljima