Loscil je elektro-ambijentalni muzički projekat eminentnog kompozitora i multimedijalnog umetnika Skota Morgana iz Vankuvera, Kanada.

O događaju

Smatra se jednim od najrelevantnjih savremenih umetnika na polju ambijentalne muzike. Iako je svoj muzički put započeo u rok bendovima (bubnjar benda Destroyer), ubrzo nakon upisa na fakultet za komunikacije, umetnost i tehnologiju počinje da se interesuje za komponovanje i kompjutersku muziku. Naročiti uticaj na njega je imao kompozitor Barry Truax, pionir upotrebe granularne sinteze u relanom vremenu.

Skot Morgan insistra na Loscil kao projektu ističući jedinstven metod rada: “Loscil smatram projektom u okviru kog radim pretežno na jedan način, a to je da počinjem sa izgradnjom biblioteke/palete zvukova. Prvo radim dizajn zvuka ili izradu zvuka, snimam palete sa kojima ću raditi. Zatim prelazim na aranžiranje i komponovanje, postprodukciju i dodavanje više instrumenata ili slojeva. Negde u tom procesu ekperimentišem i istražujem”.

Od 1998. do danas je izdao 17 studijskih albuma, većinu za idavačku kuću Kranky records. Prožet kinematografskom tenzijom, zloslutnim industrijskim terenskim snimcima, izduženim sintisajzerskim tonovima i fluidnom melodijom, Loscilov ambijentalni zvuk često otelotvoruje sintezu života na severozapadu Pacifika, umetničko istraživanje kontrasta planina, mora i kišnih šuma koje zadiru u sivu urbanu egzistenciju, koja im istovremeno preti. Takođe pravi muziku za filmove i plesne projekte.

Ovo je njegov prvi nastup u Srbiji, i to u okviru evropske turneje , prve nakon četiri godine.

Ulaznice
ULAZNICA
Stajanje
CENA: 1600 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    utorak 28. februara 2023. 21.00
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UDRUŽENJE "OMLADINSKI CENTAR CK13"

Podeli događaj sa prijateljima