KRUG je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a, sa grupom ljudi koji su više od tri decenije na muzičkoj sceni Beograda.

O događaju

Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na Milana, Bojana, Margitu i VDa, i da iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju. Mi koncerte doživljavamo kao privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo fascinaciju za tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Krug EKV su:

MARKO MILIVOJEVIĆ, bubnjar sa najdužim stažom u grupi EKATARINA VELIKA, koji je u bend došao 1991. i svirao na albumima "Dum Dum" i "Neko nas posmatra", kao i na live albumu "Kao u snu".

DRAGIŠA USKOKOVIĆ ĆIMA, bas gitara, koji je svirao na albumima "Neko nas posmatra" i "Kao u snu", te na velikom broju živih svirki u to vreme.

Ćima je remasterizovao koncertni akustični album “EKV Unplugged Skopje 1992.” i zajedno sa Markom remasterizovao albume “Dum Dum” i “Neko nas posmatra” u izdanju PGP RTS i u saradnji sa Zadužbinom Milan Mladenović.

NEMANJA DAŠIĆ, vokal i gitara, ex “Vampiri“.
DEJAN TOMOVIĆ TOMKE, klavijature.

Ekatarina Velika - EKV ostavila je snažan trag u celokupnoj rok sceni i mnogim bendovima služila je kao uzor u stvaralaštvu.

Ulaznice
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima