RASPRODATO

Klavirski trio Oskar Varga, Ištvan Varga, Gabor Čalog u svečanoj sali Gradske kuće!

O događaju

U orbiti romantizma:
Oskar Varga, violina
Ištvan Varga, violončelo
Gabor Čalog, klavir

Program: J. Brams, F. Šubert

J. Brams: C dur trio
F. Šubert: Es dur trio

Festival NEO – neklasični festival klasične muzike – u svoje „sazvežđe“ ove godine poziva renomirane umetnike iz celog sveta, koji su naročite rezultate postigli i u oblasti kamerne muzike. Među njima je Ištvan Varga, violončelista, umetnik koji je svoju karijeru započeo u Novom Sadu kao solista, profesor na Akademiji umetnosti i osnivač ansambla Kamerate Akademike koja će 2022. godine poneti ime Kamerata Novi Sad i postati uvaženi gradski orkestar. Starije generacije s oduševljenjem se sećaju energije i entuzijazma s kojim je Varga dovodio svet umetničke muzike Novog Sada do usijanja. Ovog puta na NEU nastupa porodično – njegov sin, Oskar Varga, uvaženi je violinista i kamerni muzičar koji nastavlja ono što mu je u genetskom kodu dato. Za klavirom će biti Gabor Čalog, pijanista koji svojim solističkim muziciranjem, ali i sviranjem u ansamblu već više decenija jeste u samom vrhu muzičkog života Mađarske, ali i Evrope. Na programu su neka od najuzbudljivijih kamernih dela Bramsa i Šuberta. Budite u sazvežđu muzike – budite u sazvežđu NEA!

*Promo cena od 50% popusta za studente, učenike i penzionere traje do 17. juna. Popust možete ostvariti uz priložen dokument koji potvrđuje da ste student, učenik ili penzioner.

Ulaznice
ULAZNICA | SLOBODNO SEDENJE

Promo cenu od 50% popusta za studente, učenike i penzionere možete iskoristiti samo u centralnoj biletarnici GIGS TIX-a u TC Pariski magazin.

CENA: 1.000 DIN
RASPRODATO!
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima