KAMERATA NOVI SAD

O događaju

KAMERATA NOVI SAD

Solisti: Aleksandar Sitkovecki, violina i umetničko rukovodstvo
Irena Josifoska, violončelo

Program: K. F. E. Bah, M. Bruh, B. Bartok

K. F. E. Bah: Koncert za violončelo i orkestar u A duru
M. Bruh: Koncert za violinu i orkestar, broj 1
B. Bartok: Divertimento, za gudače

NEO festival vam predstavlja mlade zvezde umetničke muzike – renomiranog violinistu i dirigenta Aleksandra Sitkoveckog i svetsku, a našu violončelistkinju Irenu Josifosku, uz pratnju gradskog gudačkog ansambla - Kameratu Novi Sad.

Aleksandar Sitkovecki je upravo postavljen na mesto umetničkog direktora čuvenog orkestra NFM Leopoldium u Vroclavu, Poljska, za sezonu 2023/ 2024. Rođen je u Moskvi u muzičarskoj porodici. Koncertni debi imao je sa samo 8 godina, a iste godine počinje da studira na Školi „Jehudi Menjuhin“ gde je trenutno umetnik-saradnik.

Irena Josifoska, (svetska, a naša) jedna je od vodećih mladih violončelistkinja današnjice. U 2024. godini dobitnica je istaknute nagrade Hans Gal u Nemačkoj i nagrade na Nemačkom muzičkom takmičenju DMW sa klavirskim kvartetom. Muzički kritičari i muzičari širom sveta opisuju je kao veoma virtuoznu i energičnu umetnicu, sa specifičnim izrazom i istančanim ukusom za stilove u muzici.

Gradski gudački orkestar Kamerata Novi Sad „jedan je od najuzbudljivijih ansambala na našim prostorima, zbir izuzetnih solista, individualaca koji svojom posvećenošću muzici, međusobnim prijateljstvom i disciplinom stvaraju jedinstvenu zajedničku energiju i zvuk“ (A.Vrebalov). Ansambl koji može da „parira renomiranim evropskim orkestrima“ (I. Žebeljan), „izuzetno fleksibilan, profesionalan sa plemenitim i izražanim zvukom“ (K. Janković).

Kao i svake godine, NEO posebnu pažnju posvećuje saradnji sa onima na kojima „svet ostaje“, na mladima koji već stoje rame uz rame sa elitom umetničke muzike. Na veličanstvenom muzičkom putovanju kroz epohe baroka, romantizma i neoklasicizma slušaćete Koncerte Karla Filipa Emanuela Baha i Maksa Bruha, te Bartokov Divertimento. Budite u sazvežđu NEA!

Festival NEO

*Promo cena od 50% popusta za studente, učenike i penzionere traje do 17. juna. Popust možete ostvariti uz priložen dokument koji potvrđuje da ste student, učenik ili penzioner.

Ulaznice
PARTER

Promo cenu od 50% popusta za studente, učenike i penzionere možete iskoristiti samo u centralnoj biletarnici GIGS TIX-a u TC Pariski magazin.

CENA: 1.000 DIN
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  petak 28. juna 2024. 20.00
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  UG VALMARO TRIO

Podeli događaj sa prijateljima