Groza i Ellende u Beogradu!

O događaju

Zappa Baza će u utorak, 15. oktobra, ugostiti black metalce germanskog porekla u kojem se svi članovi predstavljaju isključivo kroz inicijale: austrijanski Ellende kojem će to biti premijerni nastup u Srbiji, kao i nemačka Groza koju je beogradska publika upoznala na sjajnom koncertu u Atomu u decembru 2022. Veče će otvoriti takođe nemački Servant.

Early bird ulaznice po ceni od 2000 dinara moći će se kupiti od srede, 20. decembra, putem Gigs Tixa do 15. januara 2024. ili isteka zaliha. Nakon toga će im pretprodajna cena biti 2400 dinara, a na dan događaja će koštati 2800 dinara.

Ellende je crnometalni solo projekat nastao 2011. u Grazu, a iza njega stoji L.G. Godinu kasnije okupio je session/live muzičare oko sebe. “Elend” bi u davnini u nekim delovima Nemačke značilo otprilike
“izopćen” u smislu ostrakizma, a danas se može prevesti kao “jadan” ili “mizeran”. Bend je dosad izdao četiri albuma, a najaktuelniji od njih “Ellenbogengesellschaft” iz 2022. promovisaće ovom prilikom u Zappa Bazi. A što se tiče inicijala i članova benda, evo i njih: P.F. (live/studijski bubanj), L.B. (live gitara), D.B. (live gitara), S.L. (live bas) i L.G. (sve ostalo uključujući i dizajn).

FB Izvođača
YouTube
Instagram
Spotify

Groza je nastala 2016. u bavarskom gradiću Mühldorf am Innu kao solo projekat. Bolji poznavaoci black metal prilika i sveta odmah će povezati ovo ime s Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008, a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj ovih Poljaka na njegov muzički izraz. Nakon dve godine, P.G. je okupio bend oko sebe, a ubrzo nakon toga je svetlo dana ugledao njihov album pjenac “Unified in Void” kojeg je izdao AOP Records. Tri godine kasnije za istu izdavačku kuću izdaju album “The Redemptive End”. Ljubitelji bendova kao što su već pomenuta Mgla, UADA ili Gearea, sigurno će simpatizirati i ove Neemce koji polako, ali sigurno grade svoje ime u svetu black metala, a to je pokazao i njihov prvi nastup u Atomu koji je bio baš, baš dobar, ali i iznenađujuće dobro posećen. Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A, dok za bubnjevima udara T.H.Z.

Facebook
Instagram
YouTube
Spotify

Ulaznice
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  utorak 15. oktobra 2024. 21.00
 • Mesto
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  GRAPAMATIK MEDIA

Podeli događaj sa prijateljima