Fruška Walk & Wine, 9. juna 2024.

O događaju

Zbog velikog interesovanja i sugestija vinoljubaca iz regiona, kao i najavljenih prijatnijih vremenskih uslova, obaveštavamo vas da će se Fruškogorska vinska šetnja "Fruška Walk & Wine 2024" održati 09. juna 2024. godine - dakle, samo 24 sata kasnije, prema istom rasporedu.

Ova hedonistička manifestacija namenjena je ljubiteljima vina, gastronomije i aktivnog odmora. Na kružnoj pešačkoj ruti dugoj 7,6 km, vinoljupci će imati priliku da degustiraju vrhunska fruškogorska vina na šest degustacionih punktova, kao i da uživaju u ukusima lokalnih specijaliteta.

Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde kreće u nedelju 9.juna 2024. godine, sa Ribarskog trga u Irigu, a ture se, počev od 12 časova organizuju na svakih sat vremena. Šetače-vinopije na startu očekuje Welcome desk, na kome će preuzimati stratni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, 6 vaučera za degustaciju vina, mapom rute, osveženjem i poklon suvenirom.

Planirane šetnje su u grupama od maksimalno 70 posetilaca sa vodičem.

Šetajući stazom fruškogorske vinske šetnje, posetioci će proći pored urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Marije Terezije, a vratiće se na Ribarski trg kroz portu crkve Svetog Nikole.

Nakon šetnje, na početnoj – a ujedno i krajnjoj tački – iriškom Ribarskom trgu, posetioci će “iz prve ruke” moći da izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su tokom hedonističke šetnje degustirali.

Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinske vlade, Opštine Irig, Nacionalnog parka Fruška gora, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla “Srem-Fruška gora”, Garancijskog fonda AP Vojvodine, Razvojnog fonda Vojvodine i Vinske prestonice.

Ulaznice
ULAZNICA | 15H
Ulaznica za termin u 15h
CENA: 3.960 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    nedelja 9. juna 2024. 12.00
  • Mesto
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UDRUŽENJE SREM - FRUŠKA GORA

Podeli događaj sa prijateljima