Ovogodišnji deveti po redu Festival srpskog podzemlja održaće se tradicionalno u prostoru SKCNS Fabrike. U saradnji sa SKC Novi Sad MM Concerts i Serbian Hellbangers željno isčekuju novo druženje svih onih koji se osećaju delom andergraund scene.

O događaju

SEAR BLISS
Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo prvo ime ovogodišnjeg Festivala srpskog podzemlja! Nakon prošlogodišnjeg fenomenalnog nastupa prijatelja iz rumunskog benda dordeduh, ovoga puta dobrodošlicu želimo bendu Sear Bliss iz Mađarske sa kojima gajimo prijateljeske odnose dugi niz godina i koji će nastupiti prvog dana festivala kao specijalni gosti.

Veterani black dark metal scene ove godine obeležavaju tačno 30 godina postojanja na svetskoj andergraund sceni i u sklopu jubileja jedan od odabranih i ekskluzivnih nastupa biće baš na FSP.

Bend je nastao 1993. godine, od tada je objavio 8 studijskih albuma i potpisivao ugovore sa prestižnim izdavačima širom sveta kao što su: Candlelight Records, Hammerheart Records, Redstream Records i mnogi drugi. Njihov album prvenac Phantoms zvanično je prvo studijsko izdanje koje je neki andergraund metal bend iz Mađarske objavio za inostranog izdavača i na taj način upisani su u istoriju lokalne scene.

U svom zvuku vrlo vešto i lucidno kombinuju elemente black i dark stilova u koji su ravnopravno implementirani duvački instrumenti sa naznakom na jedinstvenom zvuku trombona koji celoj zvučnoj slici daje autentičnost i originalnost.
Sear Bliss su trenutno u studiju gde snimaju novi deveti po redu album koji će biti objavljen za Hammerheart Records.

KHARGASH
Prvog dana festivala u ulozi domaćina pruključuju nam se prijatelji iz novosadskog benda Khargash, furiozna blenda melodičnog black death metala sa mnoštvom drugih uticaja. Projekat koji je od solo kreacije lokalnog muzičara Karolja Buraia prerastao u aktivan bend koji će se publici predstaviti u kompletno novoj postavi.

ŽEŽE
Isto veče Že Že nam donosi svoj ambijentalni muzički univerzum prožet raznim varijacijama gde gitarski zvuk zalazi u atmosferične sintove, a kroz mnogobrojne efekte i improvizacije kreira savršen zvučni zid.

U narednom periodu objavićemo imena izvođača koji će nastupiti drugog dana festivala, kao i umetnike, izlagače i sve druge koji će biti deo devetog Festivala srpskog podzemlja.

Andergraund nema alternativu!

Ulaznice
1. DAN | PETAK 20.10.
Stajanje
CENA: 800 DIN
2. DAN | SUBOTA 21.10.
Stajanje
CENA: 800 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    petak 20. oktobra 2023. 19.00
  • Traje do
    nedelja 22. oktobra 2023. 01.00
  • Vrsta događaja
  • Oraganizator

    MM Concerts

Podeli događaj sa prijateljima