Promocija 14. studijskog albuma – „Theories of Emptiness“, sa 11 novih pesama

O događaju

Nakon dugih 16 godina legende progressive metal scene Evergrey vraćaju se u Beograd, tačnije u Dorćol Platz. Ovom prilikom će promovisati svoj 14. studijski album, "Theories of Emptiness", sa 11 novih pesama, koje će svetlost dana ugledati 7. juna. Na turneji će im se pridružiti talijansko-američki progresivci Klogr, dok će ime poslednjeg benda koji će zaokružiti line-up biti objavljeno uskoro.

Evergrey je nastao 1993. godine u verovatno najmetalskijem gradu na svetu, Gothenburgu. Tri godine od osnivanja i nakon što su složili stabilnu postavu, izdali su svoj prvi album "The Dark Discovery". U svom specifičnom, mračnijem progressive/power izrazu bave se temama kao što su paranoja, kultovi, zlostavljanje, otmice i slično, a albumi su im često konceptualnog karaktera. U decembru prošle godine su izdali kompilaciju "From Dark Discoveries To Heartless Portraits" kojom su obeležili 30 godina rada.

Njihov najnoviji album koji će izaći za Napalm Records producirali su osnivač benda Tom S Englund i bivši bubnjar Jonas Ekdahl, miksao ga je Adam "Nolly" Getgood (ex-Periphery), dok je za master zaslužan Thomas "Plec" Johansson koji je poznat po radu s bendovima kao što su Soilwork i Onslaught.

Kao gosta na pesmi “Cold Dreams“ svakako vredi istaći i gostovanje Jonasa Renksea, vokala iz Katatonie.

Članovi benda su: Tom S. Englund - vokal, gitara; Henrik Danhage – gitara, back vokal; Rikard Zander – klavijature, back vokal; Simen Sandnes – bubnjevi; Johan Niemann – bas, back vokal.

Klogr je četvoročlani bend nastao 2011. u italijanskom gradu Carpiju. Njihov stil može se opisati kao alternativni metal s progresivnim elementima. Njihovo ime je posveta Weber-Fechnerovom zakonu u području osetne psihologije i percepcije, a formula mu je S=KlogR, što se čita kao "Key-Log-Are". Bili su na turnejama s bendovima kao što su Prong, Infected Rain i Butcher Babies, a vredi istaći i njihovu saradnju s ekološkom organizacijom Sea Shepherd, baš kao što to čine i njihovi kolege iz benda Gojira. Poznati su po ultraenergičnim i žestokim nastupima uživo pa tu reputaciju svakako vredi proveriti 3. decembra u Dorćol Platzu. Dan kasnije bendovi će nastupiti u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hengtajma.

Ulaznice
PARTER
Stajanje
CENA: 3.500 DIN
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  utorak 3. decembra 2024. 20.00
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  GRAPAMATIK MEDIA

Podeli događaj sa prijateljima