Izuzetna američka muzičarka Emma Ruth Rundle nastupa u novosadskoj Sinagogi!

O događaju

Emma Ruth Rundle je višestrana američka umetnica koja se u svom muzičkom izražavanju kretala kroz različite ali uvek snažne i jedinstvene izraze, od sanjive apstrakcije (kao na njenom debi albumu “Electric Guitar: One”), do istraživanja glasnih i maksimalističkih tekstura zvuka (kao u projektima njenih bendova Marriages, Red Sparowes, Nocturnes ili u saradnjama sa Chelsea Wolfe i Thou), kao i do tihog i minimalističkog akustičkog singer-songwriter izraza (kao na albumu “Some Heavy Ocean”).

Međutim, poslednji album “Engine of Hell” koji na ovoj turneji Emma Ruth Rundle izvodi u celosti, sama za koncertnim klavirom i akustičnom gitarom, predstavlja svojevrsnu prekretnicu u njenom životu i radu. Ono što to izdanje i aktuelnu turneju čini posebnim je duboko lični i intimistički karakter muzike, kao i način na koji umetnica svoje lično iskustvo komunicira sa
slušaocima i publikom. Intimnost ispovesti lične traume - gubitka, žaljenja i pronalaženja snage i nade kroz obnovu ličnog odnosa sa svetom - pretvara se u stilski karakter muzike, pevanja i odnosa sa publikom, koji sve prisutne dotiče na duboko ličnom nivou kroz teme ljudske nesavršenosti, ranjivosti, tuge, isceljenja i nadanja. Ono što osećamo slušajući njeno izvođenje
“Engine of Hell” je ono što je sama Emma Ruth Rundle rekla govoreći o nastanku albuma: “stvari se moraju promeniti, i ovim albumom stvari su se promenile za mene”.

Prisustvo Emme Ruth Rundle je istovremeno snažno i nežno, a njena muzika istovremeno i mračna i transcendentna, čineći susret sa njom iskustvom koje nas duboko dotiče i menja.

Specijalni gost na koncertu Emme Ruth Rundle biće William Fowler Collins, čuveni muzičar i kompozitor iz Novog Meksika, čija se muzika proteže kroz područja nove klasične muzike, minimalističke i drone muzike i slobodne improvizacije.

Karte u pretprodaji: 2000 rsd. Od 15. jula cena karte će biti 2500 rsd. Na dan koncerta: 2800 rsd.

Ulaznice
PARTER
Slobodno sedenje
CENA: 2.000 DIN
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  petak 21. jula 2023. 21.00
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  OMLADINSKI CENTAR CK13

Podeli događaj sa prijateljima