Predstavnica berlinske techno scene – Ellen Allien nastupaće u Hangaru.

O događaju

Heroina berlinske techno scene, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće, Ellen Allien, nastupiće u Hangaru u petak 17. marta.

Ellen Allien je jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije i techno vizionarka. Još od detinjstva gaji ljubav prema muzici. Pre nego što je počela da sakuplja ploče, svirala je orgulje i saksofon. Sa nepunih 20 godina odlazi u London, gde otkriva elektronski zvuk. Početkom 90-ih godina, vraća se u rodni grad i pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju Braincandy, a takođe i istoimenu izdavačku kuću, da bi 1999. godine osnovala čuveni imprint BPitch Control, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji techna i proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Kao osoba koja trendove ne prepoznaje već ih kreira, Ellen Alien je tokom poslednje dve ipo decenije pomogla u oblikovanju globalne scene kakvu poznajemo. Ova inovativna veteranka i dan danas probija granice žanra oštrim i zavodljivim pristupom zvuku. Njena muzika bi se mogla okarakterisati kao kombinacija moćnog, mehaničkog i plesnog techno zvuka, začinjenog s electro i IDM elementima.

Rezident je u klubovima Nitsa u Barseloni i DC10 na Ibici, a čest je gost za DJ pultom kluba Mondo u Madridu. Poznata je po svojim „We Are Not Alone" žurkama koje organizuje u rodnom Berlinu, kao i u gradovima širom sveta, dok je početkom prošle godine Ellen Allien pokrenula još jedan lejbl pod nazivom UFO Inc.

NAPOMENA: Sve ulaznice koje nisu refundirane za prvi datum, važiće za novi termin.

Ulaznice
REGULAR
CENA: 1.490 DIN
VIP
Omogućava pristup VIP zoni
CENA: 1.990 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    petak 17. marta 2023. 23.00
  • Mesto
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UGS PRO MUSIC PROMOTING DOO

Podeli događaj sa prijateljima