Dečak i Devojčica , 7.12.2023. Amfiteatar Spensa

O događaju

Predstava je namenjena uzrastu 11 + ali i odraslima i posle svake predstave se održava razgovor sa psihoterapeutom na temu odnosa, maski, društvenih mreža i zabluda koje nam one serviraju. Predstava je takodje namenjena i odraslima, svima koji su bili u ljubavnim dilemama.

Jedna od glavnih tema ovog projekta je vršnjačko prihvatanje, pozicioniranje u grupi, povezivanje sa grupom u kojoj se nalazimo. "Prikazivanje" pojedinca kroz socijalne maske je sveprisutno danas. Sredstva kojima se to prikazivanje postiže su u velikoj meri društvene mreže. One u mnogome podstiču igranje uloga - društvenih modela danas.

Tema korišćenja društvenih mreža, na štetu vremena provedenog u kontaktu sa drugima, u prirodi, na sportu i slično je važna danas, i to ne samo kod mladih populacija, već i kod ljudi svih dobi.

Prema podacima UNICEF-a, više od dve trećine dece i mladih (74%) ima profil na nekoj društvenoj mreži ili platformi za igranje video- od toga, 41% njih uzrasta 9-10 godina kao i 72% njih uzrasta 11-12 godina kaže da ima profil, iako je minimalna starosna granica, propisana od strane društvenih mreža, obično 13 godina.
Otuda potreba da se razgovara na ove teme, koje iako univerzalne, zanemarene su u korist "brzih" sadržaja koji se u velikim količinama nude (opet putem društvenih mreža).
Ova predstava prikazuje svet koji nas okružuje, ali i jednu drugu kontra težu, koja se odnosi na "skidanje maske" i uspostavljanje autentičnog kontakta dvoje ljudi.

Ulaznice
ULAZNICA | SLOBODNO SEDENJE
Slobodno sedenje
CENA: 600 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    četvrtak 7. decembra 2023. 20.00
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UG KREATIVNO ISTRAŽIVANJE

Podeli događaj sa prijateljima