Predstava „Dečak i devojčica“ 14. maja u Beogradu.

O događaju

Predstava je uradjena kao inscenacija poznate knjige "Dečak i devojčica" Roberta Grosa u režiji Draginje Mileusnić. Glavna tema je vršnjačko prihvatanje, i štetni uticaj korišćenja drušvenih mreža koje u mnogome podstiču igranje uloga - društvenih modela. Ova predstava prikazuje svet koji nas okružuje, ali i jednu drugu kontra težu, koja se odnosi na "skidanje maske" i uspostavljanje autentičnog kontakta dvoje ljudi.

Tema korišćenja društvenih mreža je važna danas, i to ne samo kod mladih populacija, već i kod ljudi svih dobi.
Prema podacima UNICEF-a, više od dve trećine dece i mladih (74%) ima profil na nekoj društvenoj mreži ili platformi za igranje video- od toga, 41% njih uzrasta 9-10 godina kao i 72% njih uzrasta 11-12 godina kaže da ima profil, iako je minimalna starosna granica, propisana od strane društvenih mreža, obično 13 godina.
Posle svake predstave imamo razgovor u formi otvorenog stola sa psihoterapeutom na temu odnosa, maski, društvenih mreža i zabluda koje nam one serviraju.

Uzrast : 10 +

Predstavu je režirala Draginja Mileusnić.

Adaptacija teksta Ivanka Džunić.

Animaciju videa potpisuje Teodora Đolović.

Igraju : Marija Dotto, Isidora Polić, Tatjana Popović, Mihailo Dražić, Snežana Đorđić, Ivana Paunović, Barbara Skala Stojanović i Milica Milanović.

Projekat je podržan od strane Gradskog sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Premijera je održana 12. novembra u Dečijem kulturnom centru u Beogradu.

Predstava je u zvaničnoj selekciji festivala "La Mostra" u Pineda de Mar, u Španiji, koji se održava u aprilu mesecu, 2024.godine.

Devojčica i dečak

Ulaznice
ULAZNICA | SLOBODNO SEDENJE
CENA: 700 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    utorak 14. maja 2024. 20.00
  • Mesto
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UG KREATIVNO ISTRAŽIVANJE

Podeli događaj sa prijateljima