22. avgust, Pozorište Mladih, Come into the light!

O događaju

Sem, američki turista, dolazi u Temišvar da traži korene. Zaustavlja se u biblioteci gde sreće mladu bibliotekarku Mariju koja ima isto prezime kao i on, odakle zajedno dolaze do zaključka da bi mogli biti rodbinski povezani. Uz pomoć knjiga Sem i Marija putuju kroz vreme u različita istorijska razdoblja grada Temišvara. Istorijske slike oživljavaju kroz muziku i fantastične koreografije. Istorijska lica kao i različite nacionalnosti Banata, različiti jezici u naseljima i različite muzičke teme, prikazuju nam život u različitim epohama grada. Otkrivamo užurbani Temišvar sa trgovcima, zanatlijama, gradonačelnicima koji su svojim delima menjali istoriju grada i jedan grad (burg) u punom razvoju. Korak po korak prisećam se velikih ostvarenja i događaja koje su postavile grad Temišvar među najčuvenije gradove tog vremena.

Ulazimo u jednu romantičnu priču, tragičnu i komičnu u isto vreme . Fotograf Jon Petrea se zaljubljuje u Elizabet, kćer gradonačelnika, iz bogate porodice odrasla uz guvernantu,lekcije klavira i balove. Ona ima i druge udvarače: Jozef, Faber, Blaško, Stefan, inače, jedan mađarski oficir, jedan Srbin, jedan Jevrej i jedan Nemac. Njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo iako nemaju nikakve šanse da budu prihvaćeni od strane društva. Ipak se vere u tajnosti i odlučuju da odu u Ameriku.Elizabet čeka Jona na peronu, on dolazi na stanicu, ali ga tu prisilno regrutuju i ne uspeva da se sastane sa njom.

Elizabet odlazi sama u Ameriku, a on ostaje u Evropi.
Mimo ljubavne priče, tekst podvlači činjenicu da pripadamo različitim, ali sjedinjenim zajednicama i da se sudbine ljudi prepliću suptilno i često na neverovatne načine.

Distribuciju čine: Bijanka Ababej, Darijus Agrima, Aleksandru Boariju, Miruna Bratu, Ana Kapecan, Vojku Dumitraš, Maja Đotea, Luka Marku, Denis Matej, Maja Morun, Maja Platinenau, Ana Sekešan, Andraj Andraš, Nikol Badesku, Gabrijel Kostraš, Adrijan Čeke-Krepel, Tomas Kateš, Alesija Matake, Saara Pogan, Marisa Rasadean, David Saraku, Luka Saraku i Robert Turku.

Scenario : Marijana Bošnjak
Muzika : Horja Silvio Krišovan
Vokal koač: Kristina Vlajku, Marijus Goša
Asistent režije: Oana Antonović
Koreografija : Dijana Avram i Raul Avram
Scenografija : Đeta Medinski
Režija Oktavijan Vlajku

Ulaznice
PARTER
Sedenje
CENA: 1.000 DIN
BALKON
Sedenje
CENA: 1.000 DIN
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima