Posle 40 godina postojanja, u Beograd iz Holandije po drugi put stižu pioniri darkwavea, legendarni Clan of Xymox!

O događaju

Mesto održavanja ove iznimne svečanosti je Zappa Baza, a u pametne telefone ili planere za 2024. valja da se upiše 9.3.!

Clan of Xymox, poznat i samo kao Xymox, nastao je 1983. u holandijskom gradu Nijmegenu, a godinu posle nastaje i EP od samo 500 primeraka Subsequent Pleasures at Xymox. Samo ime igra je reči zymotic (“koji uzrokuje fermentaciju”) i zapečatilo je sudbinu benda na neki način. Iako ih se smatra pionirima dark wavea, znali su povremeno koketirati i s drugim žanrovima, pogotovo u ranim 90-ima, kao što su acid house i grunge. U svojoj vrlo bogatoj karijeri dosad su izdali 17 studijskih albuma, kao i brojne EP-jeve, kompilacije i remikse, a najaktualniji album “Limbo” iz 2021. će ovom prilikom da promovišu u Zappa Bazi.

Vrlo često su headlineri na festivalima alternativne glazbe, poput festivala M’era Luna (Njemačka), Triton (New York), Summer Darkness (Nizozemska), Whitby Gothic Weekend (Engleska), a tu je i najveći festival Wave-Gotik-Treffen u Leipzigu, gde bend trenutno i živi. Članovi benda su osnivač Ronny Moorings (vocal, gitara), Mojca Zugna (bas), Mario Usai (gitara), Sean Göbel (klavijature). Ljubitelji dark wavea, gothica i crnila 80-ih nipošto ne smeju da propuste koncert ovih legendi!

Youtube
Facebook
Spotify
Instragram

Ulaznice
ULAZNICA
Stajanje
CENA: 2.300 DIN
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vreme održavanja
  subota 9. marta 2024. 21.00
 • Mesto
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  GRAPAMATIK MEDIA

Podeli događaj sa prijateljima