Bivši studenti glume na srpskom jeziku u klasi prof. Jasne Đuričić i sam. Stručne saradnice Sanje Ristić Krajnov u predstavi „ČERNOBILjSKA MOLITVA“, koja je nastala na osnovu istoimenog „romana glasova“ Svetlane Aleksijevič.

O događaju

Draga publiko,
Predstava „Černobiljska molitva“ ovog meseca igra se u noći 25. na 26. april (utorak na sredu) sa početkom u 01:24h posle ponoći.
26. aprila 1986. godine u 01:24h došlo je do eksplozije u nuklearnoj elektrani u Černobilju. U trenutku početka predstave navršiće se tačno 37 godina od černobiljske katastrofe. Pored toga što ovaj datum i vreme, za nas koji već 4 godine izvodimo ovu predstavu, predstavljaju nešto posebno, na ovaj način želimo odati počast svim onima koji nisu više među nama, kao i onima koji se i danas nose sa posledicama ovog istorijskog događaja. Pozivamo vas da ovog meseca jednu noć provedete sa nama u pozorištu i da svi zajedno izgovorimo „Černobiljsku molitvu“ za heroje jednog vremena.
Predstava je humanitarnog karaktera i sav prihod od prodaje ulaznica biće prosleđen za lečenje Mine Pošarac iz Rume, koja boluje od retkog oblika raka.

▪️ Diplomirani studenti Glume na srpskom jeziku u klasi prof. Jasne Đuričić i sam. stručne saradnice Sanje Ristić Krajnov u predstavi „ČERNOBILjSKA MOLITVA“, koja je nastala na osnovu istoimenog „romana glasova“ Svetlane Aleksijevič.
▪️ „Glavni junaci nesvakidašnje dokumentarističke proze su i žrtve i spasioci, i deca i vojnici i žitelji avetinjske ozračene oblasti ograđene tablama upozorenja, i naučnici i psiholozi, lekari, preživeli, evakuisani i povratnici. Oni svi u peru Svetlane Aleksijevič govore reči koje se stapaju u jednu, jedinstvenu černobiljsku molitvu za postradale i one koji će još dugo snositi teške posledice.“

▪️ Igraju:
▫️ Aleksandar Sarapa
▫️ Aleksandar Tobdžić
▫️ Srđan Kner
▫️ Strahinja Puškarević
▫️ Aca Lazin
▫️ Darija Vučko
▫️ Jelena Lončar
▫️ Anđela Pećinar
▫️ Andrijana Đorđević
▪️ Režija - Jasna Đuričić
▪️ Majstor tona - Predrag Đorđević
▪️ Majstor svetla - Stefan Asentić
▪️ Producent - Mladenka Ostojić

Ulaznice
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    sreda 26. aprila 2023. 01.24
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    UDRUŽENJE UMETNIKA - DRUSTVO STUDENATA DRAMSKOG DEPARTMANA AKADEMIJE UMETNOSTI

Podeli događaj sa prijateljima