Tokom teatarski vođenog performansa, umetnici će servirati večeru u sedam činova, umetničkih i gastronomskih izazova.

O događaju

U petak 14 juna od 20h u bašti restorana Radost, Pariska 3, počinje teatarsko/kulinarski happening ‘Ce n’est pas une repas’ - ‘Ovo nije večera’ međunarodno priznatog internacionalnog umetnika Martina Butlera, u saradnji sa performans umetnicom I-Chen Zuffelatto. Performans ‘Ce n’est pas un repas’ će biti realizovan u okviru međunarodne inicijative Culinartizam, platforme za kulinarsko/vegetarijansko/vegansko promišljanje hrane, i savremenog istorijskog trenutka.

Autor i kustos Culinartizma je Jelena Mišković, umetnica iz Beograda sa dugogodišnjom adresom u Amsterdamu. U saradnji sa producentkinjom Aleksandrom Maček, i eksperimentalnim vegetraijansko/veganskim restoranom ‘Radost Fina Kuhinjica’ u Pariskoj 3 u Beogradu, Martin Butler i I-Chen će kreirati nesvakidašnji umetnički događaj, uvodeći nas u svet umetničko-kulinarskih iznenađenja i inovacija.

Gastronomsko putovanje Martina Butlera je rezultat kreativne fuzije kulinarske inovacije i umetnosti performansa, koje kombinuje tradicionalni pristup sa futurističkim konceptima, u neobično i avangardno umetničko iskustvo. Butler i Zuffelatto će ovom prilikom ispitivati mogućnost interakcije auditorijuma i umetničko-filozofskog sadržaja, začinjenog duhom savremene i tradicionalne umetnosti, uobličenog u intrigirajuće zalogaje.

Gostima će biti ponuđen višedimenzionalni čulni izazov, sa pažljivo osmišljenim menijem, kao gastronomsko putovanje kroz svet preparacija u crvenim nijansama sezonskih namirnica.

Pozivamo vas da učestvujete u večeri kulinarske inovacije, originalnog umetničkog izraza, i istraživanja. Dođite bez predrasuda, znatiželjnih čula, spremni da se angažujete u transformativnoj moći umetnosti, i pažljivo pripremljenih jestivih iznenađenja.

Za Beogradsku gastronomsku i umetničku publiku ovo je retka prilika za prisustvo delu savremene umetnosti Metaforme u nastajanju, oslobođenoj teorijskog iscrpljivanja, i mistifikacije postmoderne.

‘Ce n’est pas une repas’ je prvi u seriji umetnički uobličenih iskušavanja ishrane kao umetničko-filozofsko-socijalnog medijuma, u okviru umetničke platforme Culinartizam.

ZA REZERVACIJE I DODATNE INFORMACIJE, POZOVITE NA +3816 1 604 4445, ALEKSANDRA MAČEK, RADOST FINA KUHINJICA ILI PIŠITE NA: houseradost@gmail.com

Ulaznice
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima