Festival srpskog džeza, 22. i 23. septembra u Domu Kulture

O događaju

5. Festival srpskog džeza

Peto jubilarno izdanje Festivala srpskog džeza autorske džez muzike renomiranih i mladih džez stvaraoca iz Srbije održaće se u Domu kulture u Novom Sadu. U skladu sa osnovnim ciljevima organizatora, udruženja Kovači kulture, namera je da se podrži i promoviše srpska kulturna scena i njeni predstavnici.

Prve večeri festivala, 22. septembra nastupiće sekstet džez gitariste Borisa Hložana sačinjen od mladih izvođača sa Beogradske džez scene poteklih sa džez odseka FMU u Beogradu. Njima će se na bini pridružiti kvintet Ksenije Kočetove, već od publike prepoznate džez pevačice, čije kompozicije poseduju zrelost i širok umetnički izraz.

Druge večeri festivala, 23. septembra, na binu će prvo izaći sekstet Koste Vukašinovića, tromboniste čija je matična kuća Big bend RTS-a. Zanimljivo muzičko istraživanje pod nazivom Into The Rabbit Hole biće prezentovano publici. Festival će se završiti nastupom kvinteta Sanje Marković, saksofonistkinje i pevačice koja je već prepoznata umetnica i van granica Srbije. Ona će predstaviti svoj album Ascension sa kojim je 2020. godine osvojila Spektar nagradu za najbolji World music album. Takođe, publici će prezentovati i nove kompozicije nastale u razdoblju od 2020. godine pa do danas.

Oba dana, nakon oficijelnog programa nastupiće Jazz Session Bend festivala, formiran od renomiranih džez muzičara novosadske scene. Ono što je bila odlika ranijih izdanja festivala jeste da je upravo ovaj segment kulminacija svake večeri, jer se bendu priključuju kako muzičari iz publike, tako i svi oni koji su nastupali te večeri.

Dostupne su jednodnevne ulazince za svako festivalsko veče po ceni od 500.00 dinara kao i dvodnevna ulaznica po ceni od 800.00 dinara.

Najnovije vesti o festivalu možete pratiti na društvenim mrežama, kao i you tube kanalu festivala.

IG
FB

Ulaznice
JEDNODNEVNA ULAZNICA
CENA: 500 DIN
DVODNEVNA ULAZNICA
CENA: 800 DIN
Detalji o događaju
 • Datum i vreme održavanja
  petak 22. septembra 2023. 20.00
 • Traje do
  subota 23. septembra 2023. 23.00
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  KOVAČI KULTURE

Podeli događaj sa prijateljima