Jubilarni 25. Novosadski džez festival održaće se od 15. do 18. novembra 2023. godine u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada. Poklonici džeza biće u prilici da uživaju u osam vrhunskih koncerata na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a publiku očekuju i dinamični prateći sadržaji – izložbe, filmovi, promocije, zaključno sa džem sešn svirkama.

Pojedinačni koncerti

Sreda 15. novembar:
20:00 časova Kenny Garrett Quintet
22:00 časa Alfredo Rodriguez Trio

Četvrtak 16. novembar:
20:00 časova ZZ Quartet
22:00 časa Drumbooty

Petak 17. novembar:
20:00 časova Alex Sipiagin Sextet feat. V. Kostandinović
22:00 časa Ferenc Nemeth Freedom Trio

Subota 18. novembar:
20:00 časova Novosadski Big Band & Bojana Stamenov
22:00 časa Matija Dedić Trio

O događaju

Prodaja ogranicenog broja kompleta ulaznica za sve četiri večeri, odnosno svih osam koncerata, po povlašćenoj ceni od 4.800,00 RSD počinje u utorak, 10.oktobara od 10 časova. Na zahtev organizatora, ovi kompleti će moći da se kupe isključivo u centralnoj biletarnici Gigs tixa u Pariskom magazinu.

Festival će u sredu, 15. novembra, u 20 časova, otvoriti kvintet Kenija Gareta (The Kenny Garrett Quintet), proslavljenog saksofoniste, kompozitora i aranžera, dobitnika nagrade Gremi i jednog od najvećih imena aktuelne svetske džez scene. Prve koncertne večeri, od 22 sata, nastupiće i maestralni kubanski pijanista i kompozitor Alfredo Rodrigez (Alfredo Rodriguez), koji u Novi Sad dolazi sa svojim triom.
Program u četvrtak, 16. novembra, u 20 časova otvara ZZ Quartet, moderan sastav harmonijskog džeza koji predvode hrvatski gitarista sa roterdamskom adresom Ratko Zjača i italijanski akordeonista Simone Zachini. Potom na scenu u 22 sata izlazi Drumbooty, kvintet poznatog srpskog bubnjara i kompozitora Predraga Peđe Milutinovića.

I za 17. novembar su pripremljena dva uzbudljiva koncerta. Od 20 sati predstaviće se sekstet najpoznatijeg ruskog džez trubača Aleksa Sipiagina i našeg sjajnog bubnjara, kompozitora i aranžera Vladimira Kostandinovića. Veče zatvara trio Ferenca Nemeta, mađarskog bubnjara koji je za svoj autorski album „Freedom” dobio jedno od najprestižnijih priznanja u svetu džeza - Independent Music Awards.

Poslednjeg festivalskog dana, u subotu, 18. novembra, nastupiće najpre Novosadski big bend pod upravom Fedora Vrtačnika, sa vokalnom solistkinjom Bojanom Stamenov. A samo finale 25. Novosadskog džez festivala biće u znaku tria jednog od najuspešnijih i najpriznatijih balkanskih muzičara, višestruko nagrađivanog pijaniste i kompozitora Matije Dedića.

Ulaznice
KOMPLET ULAZNICA
Sedenje
Prodaja komplet ulaznica moguća je isključivo u centralnoj biletarnici u Pariskom magazinu.
CENA: 4.800 DIN
Detalji o događaju
Podeli događaj sa prijateljima