Random (Alternative rock), Nula i AXiS nastupaju u Zappa Bazi!

O događaju

Alternativni rok bend iz Beograda, Random održaće svoj najveći do sada klupski nastup u Beogradu u petak 4. oktobra u Zappa Bazi (Bulevar Vojvode Bojovića 30a) sa početkom u 20 časova na kome će promovisati nove pesme (i aktuelni istoimeni studijski album „Random“ ) koje će se pojaviti na novom studijskom albumu početkom 2025. godine. Podrška na ovom koncertu su beogradski bend Nula kao i gosti iz Temišvara, AXiS.

Satnica:
19:00 Ulaz
20:00 Nula
20:45 AXiS
21:30 Random

Random je alternativni rok bend iz Beograda osnovan 2010. godine i svoju prepoznatljivost stekao je po dinamičnoj ritam sekciji, snažnim gitarama, melodičnim vokalima i energičnom nastupu. Albumska ostvarenja 'Sun Moon Stars' (2019) i 'Random' (2020) najbolje opisuju zvuk i energiju benda. Random je nastupao na stotinama klupskih svirki, obišao festivale po Srbiji i regionu, a trenutno radi na novom albumu koji će biti objavljen 2025. godine. Postavu benda Random čine vokalistkinja Angelina Kačunković, gitarista Stefan Gaćeša, basistkinja Jelena Mihić i bubnjar Stefan Biljanovski.

Singlovi:
"Void"
"Conjuring"
"F34 / Sojin Lecitin"
"Muladhara"
"Stepping Stone"
"Staring At The Sun"
"By Myself"
"Dharma"
"Cycle"
"Miles"

Uživo:
"Void" (2021)
"Mountain" (2021)
"Liar Liar" (2021)
"Wolves" (2021)
"Horns" (2021)
"Conjuring" (2021)
"Runaway"

Website
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Spotify
Apple Music
Deezer

Н У Л А je post-sludge metal bend nastao 2013. godine, a trenutno stvara i radi u sastavu Milan Vićić (gitara), Milan Radoičić (bass), Milan Sarić (bubanj) i Miloš Milošević (vokal). Nadahnuti zajedničkim muzičkim i životnim eskapizmima, pokušali su i pokušavaju da urođeno teški i iskonski izraz egzistencijalne strepnje sublimiraju kroz podjenako groznu, prljavu, ali introvertnu i katartičnu muziku, namenjenu da slušaoca baci u atmosferu klaustrofobičnog beznađa, ali i da mu usmeri pažnju ka linijama bekstva i preporoda. Diskografija benda Н У Л А pruža sliku logične evolucije: od prvog demo snimka (izdatog 2015. za kuću Grim Reaper records kao kasetno izdanje), preko EP-ja (digitalno izdanje za Black Bow records 2017. i split 12'' vinil sa beogradskim bendom In From The Cold za Ammonite, Grom i Geenger Records).

Singlovi:
"Muad'Dib"
"Seme"
"Iza Vela"
Facebook
Instagram
BandCamp

AXiS je sirovi, snažni, smeo i moćan srpsko-rumunski trio, koji su 2012. godine osnovali Silviu Dan Ilijesku i Dejan Kotarčić, usred ničije zemlje, između Srbije i Rumunije. Inspirisan velikanima kao što su Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple ili Jimi Hendriks, bend je tokom vremena snimio dva albuma, kanališući zvuk i osećaj ere rokenrola 70-ih, sa blagim modernim zaokretom. Jedinstveno prisustvo na nacionalnoj muzičkoj sceni, AXiS su bili ambasadori Rumunije na European Blues Challenge-u 2018. godine i od tada obilaze rok i bluz festivale i klubove, promovišući kombinaciju strateškog toka emisije i improvizacija na licu mesta dajući svojoj publici svaki put jedinstveno iskustvo od koncerta do koncerta.

Propovednici novog talasa klasičnog roka, slični grupama kao što su Greta Van Fleet, Rival Sons, Vintage Trouble ili Volfmother, AXiS su 15. juna 2023. godine objavili svoj drugi studijski album pod nazivom "Electric Peace". Iskrivljeni vokali, vrišteći gitare i veliki bubnjevi, bukvalno, vožnja vas vodi kroz različita stanja emocija. Rođen iz besa i tuge do uzbuđenja i olakšanja, "Electric Peace" je klasični rok album koji podseća na eru kasnih 60-ih i ranih 70-ih. Napisan u Rumuniji i Srbiji, snimljen u Češkoj i miksovan u SAD od strane jednog od prestižnijih inženjera u industriji, Grega Gordona (Slipknot, Jet, Airbourne, Rival Sons, itd.), Electric Peace je napravio svoj put oko sveta. Iskrenost do poslednjeg detalja produkcije i tehnike snimanja „kao u starim dobrim vremenima“, ali sa blagim modernim zaokretom, album ima svoj identitet i dimenziju što samo doprinosi generalnoj psihodeliji.

Singlovi:
"Too Long"
"Dazzling Woman"
"Firewater"
"Good Things"

Uživo:
"Live at Casa Tineretului, Timisoara" (2023)
"Live at Rock For Revolution" (2022)
"Live at Open Air Blues Festival Brezoi" (2021)
"Live at Nisville Jazz Festival" (2019)

Website
Facebook
Instagram

Ulaznice
Detalji o događaju
  • Dana
    Sati
    Min
    Sek
  • Datum i vreme održavanja
    petak 4. oktobra 2024. 20.00
  • Mesto
  • Lokacija
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    RS PRODUCTION D.O.O.

Podeli događaj sa prijateljima