NOVA LOKACIJA

Koncert ansambla VisAntiqua, jednog od vodećih ansambala specijalizovanih za interpretaciju rane muzike kod nas, će se održati 8. septembra 2024. godine u 20 časova, u veličanstvenom ambijentu Crkve svetog Antuna u Beogradu. Koncert je deo XIX Festivala rane muzike (osnovan 1991. godine), a naziv koncerta je „Light O‘Love – muzika srednjeg veka i renesanse“.

Nova lokacija, Crkva svetog Antuna.

Informacije o novoj lokaciji i povratu

Događaj se premešta na novu lokaciju Crkva svetog Antuna.

Sve ulaznice kupljene za prethodnu lokaciju, važiće i za novu.

Na osnovu obaveštenja organizatora da je došlo do promene lokacije koncerta "TANSAMBL VISANTIQUA" koji je trebalo da se održi u ambijentu Katedrale Blažene Djevice Marije u Beogradu, a premešten je u Crkvu svetog Antuna, Gigs Tix DOO donosi odluku o povraćaju novca za prodate ulaznice kupcima koji su ulaznice kupili preko Gigs Tix prodajne mreže i prodajnih partnera a nova lokacija održavanja koncerta im ne odgovara.

Povraćaj novca preuzima organizator pa molimo sve kupce kojima nova lokacija ne odgovara da kontaktiraju sa organizatorom putem br. telefona: 066 961 21 11.

Povraćaj će se vršiti u periodu od 11.09. do 30.09.2024.

O događaju

Ansambl VisAntiqua, poznat po svojim izvanrednim interpretacijama muzike iz perioda Srednjeg veka, Renesanse i ranog Baroka, odvešće vas na nezaboravno putovanje kroz renesansnu i srednjovekovnu Evropu. Ovaj koncert doneće bogat repertoar koji uključuje dela inspirisana Šekspirovim komadima i muziku sa dvora kraljice Elizabete I, omogućavajući vam da doživite zvuke koji su nekada ispunjavali kraljevske dvorske sale i pozorišta renesansne Engleske.

Sa pažljivo odabranim programom, koji obuhvata dela sačuvana u manastirskim kodeksima, kao i sekularnu muziku tog doba, poput pesama "Light O‘Love", "Come Again" i "Fine Knacks for Ladies", koncert će vam pružiti jedinstvenu priliku da doživite zvuke prošlih vekova u autentičnom izvođenju istorijskih instrumenata i vokalni zvuk tipičan za to vremensko razdoblje. Doživljaj će biti potpun zahvaljujući i kostimima iz doba srednjeg veka i renesanse u kojima članovi ansambla nastupaju, dočaravajući osećaj kao da ste preneseni u neko drugo vreme. Pridružite nam se na ovom nesvakidašnjem muzičkom putovanju i dopustite da vas očaraju zvuci ljubavi i svetlosti prošlih epoha.

Ansambl VisAntiqua je prepoznat po svojim nastupima u prestižnim salama Beograda, kao što su Galerija SANU, SKC, Galerija ARTGET, i Etnografski muzej, te po učešću na festivalima u Srbiji i inostranstvu. Njihova posvećenost oživljavanju rane muzike na istorijski tačan način donela im je priznanje i među ljubiteljima i među stručnjacima za ranu muziku. Umetničko vođstvo ansambla VisAntiqua povereno je Jeleni Teofilović (blok flauta, frula, rog), vrhunskom muzičaru čija dugoročna vizija vodi ovaj ansambl kroz izuzetne izvedbe.

Ne propustite priliku da budete deo ove muzičke avanture koja će vas odvesti kroz vekove muzičke istorije i kulture. Očekuje vas veče ispunjeno autentičnim zvukovima, nezaboravnim melodijama, i atmosferom koja evocira duh prošlih vremena.

Ulaznice
ULAZNICA | SLOBODNO SEDENJE
CENA: 1.000 DIN
Detalji o događaju
  • Datum i vreme održavanja
    nedelja 8. septembra 2024. 20.00
  • Mesto
  • Vrsta događaja
  • Organizator

    STUDIO ZA RANU MUZIKU

Podeli događaj sa prijateljima